Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Close
Home » Actualitate » Invățăm a minți mințindu-ne .

Invățăm a minți mințindu-ne .

Incercand sa enumar in gand toate afacerile care au success am descoperit ca majoritatea au ceva in comun – ne ajuta sa ne mintim.
Mergem cu sutele la cinema . Primim niste ochelari pe nas care ne introduc intr-o alta realitate , sunetul surround dat la max ne desensibilizeaza auzul si ne ocupa creierul si apoi , impreuna cu 200 de floricele care plutesc pe o mare de cola , suntem transpusi intr-o alta lume timp de o ora si ceva . Ne alegem tema pacalelii dinainte iar cele mai mari succese il au pacalelile cele mai evidente : SF, dramele psihologice, groaza. Ne lasam dusi in lumea aceea cu siguranta ca reintoarcerea este facila si fara traume. Oare e chiar asa ?
Acasa intram pe calculator si fugim de realitate intrand in lumea pe care ceilalti o fac cum vor ei. Majoritatea sharuiesc poze cu mesaje moralizatoare si se “acopera “ cu ele – aceasta fiind singura participare la acest simplu fapt de citeste si intoxica mai departe . Toti ne facem acolo o alta lume , limitata la ceea ce credem ca este mai bun – poze , filmulete , cercuri de excelenta . Facebook-ul le integreaza si le permite suprapunerea lor pe alocuri, facand acest puzzle din ce in ce mai mare.
In ciuda avertismentelor cumparam tigari care cica ne calmeaza , pastile care ne linistesc si ne fac sa dormim, bauturi care ne creeaza o stare de beatitudine atificiala si chiar droguri care ne transpun in alte lumi. In spatele tuturor stau afaceri cu profituri imense iar profitul nu e doar un plus profit ci chiar actiunea de a profita de slabiciunea unora.
Nici cosmeticele nu sunt din alt registru – ne pacalesc ochiul iar ceilalti vad asta , accepta si isi permit sa adore nenaturalul. O groaza de bani curg si in acesta industrie.
Moda cosmetizeaza si ea si , de la fanfaronada prezentarilor fashion – motiv de a etala noua iubita si masina din parcare si pana la dressing-days in care nu conteaza ce cumperi ci daca are eticheta originala, ne « spala « de bani de dragul artei .
Dintr-o simpla apasare de buton de telecomanda acum esti in jungla printre animalele salbatice , la pescuit in delta , pe K1 sau in bucataria unora si asta cu doar 26 lei pe luna daca stii a canta corect zumzagagazigazaga …… bla ,bla…. Fugi de realitate aproape gratuit . Chiar si in pauza de reclame .
Dupa toate acestea avem pretentia ca nimic nu s-a petrecut , ca suntem aceeasi de altadata , ca privim realist ce e in jurul nostru si ca nimic nu ne poate afecta. Iar paradoxul este ca ne otravim nu numai cu buna stiinta dar si platim pentru asta in beneficiul altora . In plus , sunt sigur ca cel putin o data se-ntampla ca cei de acolo , din turnul lor de fildes, au ras pe seama prostiei pe care ei o traduc in preabunastare.
Cateodata ne intrebam de ce triumfa minciuna . Iata de ce – pentru ca o promovam mintindu-ne pe noi .